Het vereist hetzelfde niveau van respect, empathie en liefde dat aan ieder mens getoond zou moeten worden. Als je al eerder een romantische relatie hebt gehad, dan heb je al alles wat je nodig hebt om met een transgender samen te zijn. Als je nog nooit met iemand uitgegaan bent, moet je dat zo snel mogelijk doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om deze droom waar te maken.

Maak uzelf vertrouwd met de transdatingcultuur

Begrijpen hoe het is om transgender te zijn kan moeilijk zijn, vooral als je nog nooit een transgender hebt ontmoet.

Transgender is een brede term die kan worden gebruikt voor mensen wier genderidentiteit verschilt van het geslacht waarvan men dacht dat ze bij de geboorte waren. ‘Trans’ wordt vaak gebruikt als afkorting voor transgender.

Om een ​​transgender persoon met respect te behandelen, moet je hem of haar behandelen op basis van zijn genderidentiteit, en niet op basis van zijn geboortegeslacht. Iemand die nu als vrouw leeft, wordt daarom een ​​transgendervrouw genoemd en moet worden aangesproken met ‘zij’ en ‘haar’. Een transgender man leeft nu als man en moet worden aangesproken met ‘hij’ en ‘hem’.

Genderidentiteit is de innerlijke kennis van iemands geslacht, bijvoorbeeld weten dat iemand een man, een vrouw of een ander geslacht is. Geslachtsuitdrukking is de manier waarop iemand zijn geslacht aan de buitenwereld presenteert, vaak door middel van gedrag, kleding, kapsel, stem of fysieke kenmerken.

De beslissing om van geslacht te veranderen is moeilijk

Wanneer een persoon begint te leven volgens zijn genderidentiteit in plaats van het geslacht waarvan men dacht dat hij bij de geboorte was, wordt deze periode gendertransitie genoemd. De beslissing om te transformeren kan veel nadenken vergen.

Veel transgenders riskeren sociaal stigma, discriminatie en intimidatie als ze andere mensen vertellen wie ze werkelijk zijn. Ondanks deze risico's kan openheid over uw genderidentiteit levensbevestigend en zelfs levensreddend zijn.

Mogelijke stappen bij een geslachtsaanpassende operatie kunnen het veranderen van de manier waarop u zich kleedt, de manier waarop u eruit ziet, uw naam of het voornaamwoord dat mensen gebruiken om u aan te spreken (zoals ‘zij’, ‘hij’ of ‘zij’) omvatten. Sommige mensen veranderen indien mogelijk hun identificatiedocumenten, zoals: hun rijbewijs of paspoort om hun geslacht beter weer te geven.

Voor sommige mensen is hormoontherapie een optie

En sommige mensen ondergaan hormoontherapie of andere medische procedures om hun fysieke kenmerken te veranderen en hun lichaam aan te passen aan het geslacht dat zij denken te zijn. Alle transgenders hebben recht op gelijke waardigheid en respect, ongeacht of ze al dan niet juridische of medische actie hebben kunnen ondernemen.

Maak uzelf vertrouwd met de juiste terminologie

Sommige transgenders identificeren zich niet als man of vrouw, of als een combinatie van man en vrouw, en gebruiken termen als ‘niet-binair’ of ‘genderqueer’ om hun genderidentiteit te beschrijven. Degenen die niet-binair zijn, geven er vaak de voorkeur aan om ‘zij’ en ‘zij’ te worden genoemd.

Het is belangrijk om respectvolle terminologie te gebruiken en transgenders te behandelen zoals je ieder ander persoon zou behandelen. Dit omvat het gebruik van de naam die de persoon heeft gebruikt om u te bellen (niet zijn oude naam) en de voornaamwoorden die hij of zij wil gebruiken. Als je niet zeker weet welke voornaamwoorden iemand gebruikt, vraag het dan beleefd.

Wat zei ik eerder dat dit de toekomst is? Sommige meisjes hebben lullen, andere niet, en sommige zitten er tussenin. Wanneer heb je voor het laatst je geslacht aan een meisje op de dansvloer verteld? Verrassing, dat deed je niet.

Houd rekening met uw gevoelens

Als je dit doet, zal ze de date niet saai vinden. Als ze je iets wilden leren en alles uit de kast wilden halen voor trans-dingen, zouden ze waarschijnlijk niet aan het eten zijn, maar in plaats daarvan een artikel voor Cosmopolitan schrijven.

Ze is een meisje

Ze is geen halfmeisje of kwartmeisje, hoe ze er ook uitziet of zich gedraagt. Ieder meisje, transgender of niet, kan er uitzien of zich gedragen zoals ze wil en toch een meisje zijn. Vroeg of laat zal de maatschappij dit ook begrijpen.

Behandel haar dus zoals je een meisje zou behandelen. Ieder meisje.

Dit betekent dat als je voor een meisjesdiner zou betalen (hoe gek!) je ook voor die date zou betalen, als je een meisje een compliment zou geven, dan ook voor die date zou betalen, en de lijst gaat maar door! Het komt erop neer dat je met een meisje uitgaat, einde verhaal.

Dit geldt overigens ook als je een meisje bent! Hoe klein of lang je ook bent vergeleken met je transdate, iedereen vindt het leuk om zo nu en dan het lepeltje te zijn, toch?

Als je van haar houdt, ben je geen homo.

Als je met een transseksueel meisje uitgaat, ben je hetero, lesbisch of wat je seksualiteit ook is. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik tijdens een avondje uit een man heb gerustgesteld die ik niet eens ken, alleen maar omdat ik hem vertelde dat ik transgender ben en nu is hij bang dat hij homo is. Eerlijk gezegd, wees niet die kerel.

Als zij het type zijn dat mij behandelt als het meisje dat ik ben, ongeacht mijn verleden, dan is dat cool. En je weet maar nooit, misschien zien we elkaar nog eens.

Wees empathisch

Hiermee bedoel ik niet dat je een Nobelprijswinnaar in de natuurkunde bent, maar dat je een basiskennis moet hebben van wat transgender betekent. Doe een snelle zoekopdracht op internet en lees 15 minuten over termen als genderdysforie, voornaamwoorden, cisgender, niet-binair. Dit zou u gemakkelijker op weg moeten helpen.

Transgender zijn zou niet langer een taboe moeten zijn

Ik heb het je niet verteld omdat ik je goedkeuring wil, ik smeek niet om je acceptatie, en ik waarschuw je zeker niet. De enige reden dat je het weet, is omdat het deel uitmaakte van een grappige en amusante anekdote die ik vertelde! Sommige meisjes willen je misschien niet vertellen dat ze transgender zijn.

Dat komt omdat het soms gemakkelijker is om het niet te doen, omdat uit de kast komen bij de verkeerde mensen onvermijdelijk tot domheid en misverstanden zal leiden. In dit geval heeft ze het je verteld omdat ze je vertrouwt, dus doe alsof je dat vertrouwen verdient, toch?

Weet dat ze mooi is en dat je geluk hebt haar te hebben.

En als je respectvol en liefdevol bent tegenover haar en haar identiteit, zal zij blij zijn jou ook te hebben.

Willekeurige shemales